Stikstof koelkast lade

De stikstof koelkast maakt gebruik van speciale lades, waarin het mogelijk is om de zuurstof te verdrijven. Dit zorgt ervoor dat zuurstof geen vat kan krijgen op de producten die we erin plaatsen, waardoor onze groenten en fruitsoorten veel langer houdbaar blijven.

Speciale lade in de stikstof koelkast

In de speciale lade ontstaat als het ware een vacuüm, waarin er geen ruimte meer is voor zuurstof. Stikstof is in staat om zuurstof te verdringen en er daarmee voor te zorgen dat de groenten en fruitsoorten geen kans meer krijgen om te ‘ademen’. Dit voorkomt dat het dervingsproces in gang kan worden gezet, of zorgt in ieder geval voor een flinke vertraging hiervan. Binnen professionele omgevingen maakt men al veel langer gebruik van stikstof koelkasten, waardoor dit een goed moment lijkt om ook zelf gebruik te gaan maken van een stikstof koelkast lade.

Professionele toepassing

Binnen de voedingsmiddelenindustrie maken verschillende bedrijven al veel langer gebruik van de stikstof koelkast. Zij doen dit onder andere om appels zo’n 10 maanden te bewaren, zonder dat er bruine plekken ontstaan. Het grote voordeel hiervan is dat we het gehele jaar duur kunnen rekenen op de appels die we graag eten. We zijn niet langer gebonden aan de seizoenen, maar we hoeven daarnaast veel minder weg te gooien. Wat dat betreft kan de stikstof koelkast lade ons helpen in ons comfort, maar er daarnaast voor zorgen dat we zuiniger met ons voedsel en onze portemonnee omgaan.

Langere houdbaarheid

Dankzij de stikstof koelkast lade kunt u rekenen op een (veel) langere houdbaarheid van de producten. Waar u bijvoorbeeld een bak met ijsbergsla normaal gesproken niet veel langer dan een dag kunt bewaren, is het nu geen probleem om de bak 1 – 2 weken te laten staan. Wat dat betreft zorgt de stikstof koelkast lade ervoor dat u de producten die u heeft staan kunt gebruiken wanneer u wilt. Het is niet langer nodig om u zorgen te maken over de derving, aangezien dit op een dusdanig langzame manier gaat dat u hier doorgaans niet meer mee te maken zal krijgen.